Xenical

Xenical er en receptpligtig medicin, der kan behandle overvægt og fedme.

xenical-l-lXenical fremstilles af Roche og er blevet en populær slankepille, der har hjulpet millioner af mennesker verden over med at tabe sig. Det unikke ved denne slankepille er, at den virker ved at blokere en tredjedel af fedtet fra hvert hovedmåltid i at blive optaget i kroppen.

Kliniske studier har vist, at de fleste patienter taber 10 % af deres kropsfedt efter 6 til 8 måneders brug af Xenical. Xenicals primære funktion er naturligvis at bidrage til et vægttab, men indirekte hjælper slankepillen også med at reducere blodtrykket og risikoen for at udvikle type 2 diabetes. Derudover hjælper denne slankepille dig med at ændre dine spisevaner, fordi det er bevist, at fed mad kan give ubehag.

Medicinske undersøgelser har desuden vist, at omkring 70 % fastholder vægttabet efter behandlingen med Xenical er afsluttet. For at opnå de bedste resultater kræves en ændring i kostvaner og motion.

Hvilke fordele har Xenical?

  • Blokerer en tredjedel af fedtet fra et måltid
  • Hjælper til at ændre spisevaner
  • Reducerer blodtrykket og risikoen for type 2 diabetes
  • Færre bivirkninger end andre slankepiller, fordi det arbejder i fordøjelsessystemet

Hvordan virker Xenical?

Xenical virker ved at forhindre en tredjedel af fedtet fra et måltid i at blive fordøjet. Når fedt fordøjes bliver det omsat til energi. Hvis der er overskydende energi, omsættes dette til fedtvæv. Ved at forhindre fedt i at blive fordøjet, kan personer opnå et hurtigere vægttab.

Hvordan tages Xenical?

Xenical giver det bedste resultat, når det kombineres med en lav kalorieholdig kost og motion. Det er også vigtigt, at kosten er rig på frugt og grøntsager, fordi Xenical kan forringe absorptionen af fedtopløselige vitaminer som A, D, E og K. Din læge kan anbefale et multivitamintilskud som supplement, som skal tages 2 timer efter dosis eller ved sengetid.

Xenical bør tages umiddelbart før, under eller op til en time efter hvert hovedmåltid, der indeholder fedt. Hvis et måltid springes over eller ikke indeholder fedt, bør dosis udelades. Dette skyldes, at medicinen ikke vil have nogen virkning, hvis fedt ikke er blevet indtaget. Mens du tager denne medicin, bør du spise en ernæringsmæssigt afbalanceret kost rig på frugt og grøntsager, hvor cirka 30 procent af dine kalorier stammer fra fedt. Du er mere tilbøjelig til at opleve fordøjelses bivirkninger af denne medicin, hvis du tager det med et måltid med et højt indhold af fedt. Det er en god ide at fordele dit daglige indtag af fedt, kulhydrat og protein jævnt over de tre hovedmåltider.

Hvis du ikke oplever et vægttab på mindst fem procent af din kropsvægt efter 12 uger, bør du tale med din læge om alternative behandlinger.

Hvem kan købe Xenical?

Xenical er kun egnet til personer, der lider af overvægt eller fedme og derfor har en BMI (body mass index) over 29. Det kan også ordineres til overvægtige personer med en BMI på 27 og op, hvis de lider af forhøjet blodtryk, højt kolesterol, hjertesygdomme eller diabetes.

Hvem bør ikke købe Xenical?

Xenical er ikke egnet til ammende kvinder, børn, personer med kronisk malabsorption syndrom, med galdeproblemer, eller til personer der er allergiske overfor nogle af dets ingredienser. Hvis du føler, du har haft en allergisk reaktion, bør du kontakte din læge og stoppe brugen af medicinen.

Xenicals bivirkninger

Xenical kan som anden receptpligtig medicin medføre bivirkninger. Typisk sker der ændringer i toiletvanerne, og du kan opleve diarré. Nogle personer oplever også hovedpine, træthed og nogle kvinder kan få uregelmæssig menstruationscyklus. Hvis du oplever bivirkninger, der giver anledning til bekymring, bør du kontakte din læge og stoppe brugen.

Hvordan kan jeg købe Xenical?

For at købe Xenical online skal du klikke på “køb nu” ved siden af den behandling, du er interesseret i. Derefter vil du blive bedt om at udfylde dine kontaktoplysninger. Når dette er gjort, skal du udfylde de nødvendige lægelige oplysninger, som lægen kræver for at udskrive Xenical. Lægen vil aldrig udskrive en recept, hvis sikkerheden for patienten ikke kan garanteres.

 

Du kan købe Xenical i danske apotekereller du kan tjekke Xenical priser i følgendeonline klinikker: