Trichomonas vaginalis

Trichomonas vaginalis er en seksuelt overført infektion, der er forårsaget af en organisme kaldet en protozo - eller parasit - som overføres ved ubeskyttet sex.

insomnia-lTrichomonas vaginalis er en seksuelt overført infektion. Parasitten som genererer denne infektion har en affinitet for det vaginale epitel. Det kan overføres fra mor til den nyfødte. Undtagelsesvis tricomonas vaginalis kan spredes ved vand, sexlegetøj, på grund af evnen hos mikroorganismen til at klæbe til objekterne. Den kan overleve i 24 timer uden for det menneskelige legeme. Denne sygdom påvirker både mænd og kvinder, men det har en højere forekomst hos kvinder.

Hvad er årsagen til Trichomonas vaginalis?

Trichomonas vaginalis er givet ved en lille parasit, kaldet Trichomonas vaginalis – cellede protozo. Det er seksuelt overført fra en inficeret sexpartner. Hos kvinder, parasitten normalt inficerer skeden, urinrøret, livmoderhalsen, livmoderen, Blader og kirtler i kønsdelene, såsom Bartholins kirtler eller Skenes kirtler. Hos mænd, infektionen påvirker urinrøret. Ikke omskårede mænd kan udvikle en infektion i forhuden.


Hvad er symptomerne på Trichomonas vaginalis?

Første symptomer vil normalt være mærkbar inden for 28 dage efter at blive smittet. Kun én fra tre smittede vil udvikle symptomer fra mild irritation til svær inflammation. Manifestationen af Trichomonas vaginalis begynde, når immunitet system er svækket, eller når ændringer i parametrene for den vaginale miljø optræder, der vil fremme en mangedobling af parasitten. For eksempel kan et fald i den vaginale surhed eller tilstedeværelsen af patogene bakterieflora skabe en stor miljø for Trichomonas vaginalis at udvikle sig. Mænd er ofte asymptomatisk, men de kan beskylde en brændende fornemmelse ved vandladning eller sædafgang, abnornla urethrae udledning eller smerte i penis. Denne sygdom kan let forbindes med en urinvejsinfektion.

Hvad sker der, hvis Trichomonas vaginalis ikke behandles?

Heldigvis Trichomonas vaginalis anses let kan behandles med en enkelt dosis af metronidazol. Den seksuelle partner skal også være en genstand for behandling. Under behandlingen af enhver form for seksuelle relationer afskrækkes for at udrydde denne infektion. En ny test for Trichomonas vaginalis er ikke nødvendigt, hvis medicinen blev taget korrekt.

Hvis du er diagnosticeret med Trichomonas vaginalis og hvis sygdommen er venstre ubehandlet, vil du være modtagelige for at få infektioner i almindelighed. Mænd har en risiko for prostatitis.

Medicin for trichomoniasis omfatter:

Metronidazol