Ikke-specifik Urethritis

Ikke-specifik urethritis (NSU), kan påvirke både mænd og kvinder, og er klassificeret som en bakteriel STI.

Ikke-specifik urethritis er en betændelse i urinrøret. I form af klinisk udvikling er der to typer af ikke-specifik urethritis: akut urethritis, og hvis de ikke behandles korrekt, kan opstå kronisk urethritis. Som for infektiøs oprindelse, kan ikke-specifik urethritis være bakteriel eller viral, selv om omkring 80-90% af urethritis er af bakterielle årsag.

Det er en infektion, der oftest rammer mænd, men kvinder kan også blive diagnosticeret med ikke-specifik urethritis. Det kan seksuelt overførte, som det er tilfældet for den specifikke urethritis eller ikke seksuelt overført, hvilket er tilfældet for ikke-specifik urethritis.

Hvis den ikke behandles ordentligt, kan ikke-specifik urethritis medføre nogle alvorlige helbredsmæssige komplikationer, infertilitet er en af dem. Let behandles med antibiotika, såsom doxycyclin eller Azithromycin. Du kan købe disse lægemidler fra vores online-apotek butik, efter endt online konsultation.

Hvad er årsagerne til ikke-specifik urethritis?

Undersøgelser viste det faktum klamydia er ansvarlig i 50% tilfælde for ikke-specifik urethritis. Denne infektion forekommer i andre organismer også, herpes simplex virus, human papillomavirus (HPV), OG Trichomonas Vaginitis inkluderet. Ubeskyttet sex, skal undgås, da det er en vigtig risikofaktor for disse sygdomme.

Hvad er symptomerne på ikke-specifik urethritis?

Selv ikke-specifik urethritis er ofte asymptomatisk, venstre ubehandlet kan føre til alvorlige sundhedsmæssige forhold. For mænd, blandt symptomer, der opstår en penis udledning, sammen med smertefulde og kløende vandladning og smertefuld samleje. Hos kvinder ingen symptomer vil være til stede, indtil infektionen når urinrøret. På dette tidspunkt ubehag og smerte er mulig, hvilket fører til symptomer som høj temperatur, opkastning og blødning mellem perioder. Også, smerter i maven og bækken er mulig. Fertilitet er hårdt ramt af ikke-specifik urethritis. Kvinder er tilbøjelige til barnløshed og graviditet uden for livmoderen, mens mænd er tilbøjelige til testikel infektioner og permanent beskadigelse af deres frugtbarhed niveauer.

Tilbagevendende urethritis er en realitet, men hvis venstre ubehandlet ikke-specifik urethritis kan også generere Reites syndrom eller epididymoorchitis.

Hvilke ikke-specifikke urethritis behandlinger er tilgængelige?

For at kurere denne sygdom kræves en dosis på 500mg tabletter af Azithromycin eller en dosis på 100 mg kapsler od Doxycycline.

Medicin for urethritis omfatter:

Azithromycin

Doxycyclin